Utrecht vol vertrouwen over rechtszaak Zandpad

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft er vertrouwen in dat de prostitutieboten aan het Utrechtse Zandpad terecht zijn gesloten. De gemeente reageert daarmee op documenten die RTV Utrecht door een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur in handen kreeg en de reactie daarop van exploitant Wegra.
In de documenten staat onder meer dat de vijf exploitanten van de prostitutieboten wisten van mensenhandel maar niet ingrepen. Op basis van die informatie besloot de gemeente uiteindelijk de boten te sluiten.
De grootste exploitant Wegra zegt dat de beschuldigingen gebaseerd zijn op vage aanwijzingen en drijfzand. De gemeente zou daarbij een dubbele agenda hebben. Op de plek van de bootjes moet volgens Wegra een woonwijk komen waarbij de prostitutiezone in de weg zit.
De gemeente vindt dat er wel degelijk genoeg redenen waren om het Zandpad te sluiten. Burgemeester Van Zanen ziet een door Wegra aangespannen rechtszaak dan ook vol vertrouwen tegemoet: "ik ben zeker van mijn zaak". De rechtszaak dient op 14 april.

Burgemeester Van Zanen over rechtszaak Zandpad
Verslaggever Peter Knieriem over de zaak