Hoofdrolspelers blikken terug op traumatische bekerfinale FC Utrecht

Dirk Kuyt kust de KNVB-beker in 2003.
Dirk Kuyt kust de KNVB-beker in 2003. © Jasper Juinen, ANP
UTRECHT - Een hoogte- én een dieptepunt van FC Utrecht zijn het onderwerp van gesprek in de tweede aflevering van het programma Na het Nieuws op RTV Utrecht.
In het programma wordt teruggeblikt op 2002, het jaar dat FC Utrecht voor het eerst in 17 jaar de finale van de KNVB-beker weer eens haalde.
Het zou uiteindelijk een traumatische wedstrijd worden. De Utrechters troffen Ajax en leken tot kort voor tijd met 2-1 te gaan winnen toen de Amsterdammers opeens door een buitenspelgoal gelijk maakten. Ajax wist in de verlenging te winnen, dit tot schok en frustratie van veel FC Utrechtfans.
Gelukkig kwam het een jaar later allemaal goed toen een gefrustreerd FC Utrecht weer de KNVB-bekerfinale bereikte en daar de vloer aanveegde met tegenstander Feyenoord om zo alsnog de beker te winnen. Dit tot vreugde van fans en spelers.
RTV Utrecht blikt met onder meer oud-speler Jean-Paul de Jong en toenmalig coach Foeke Booy terug op deze twee monumentale gebeurtenissen in de recente geschiedenis van FC Utrecht.
Na het Nieuws is het programma waarin RTV Utrecht terugblikt op 25 jaar regionaal nieuws. Dit vanwege het 25-jarig jubileum van de regiozender.