"Petitie voor paus naar Nederland verloopt goed"

PROVINCIE UTRECHT - De actie om de paus naar Nederland te krijgen, verloopt voorspoedig. Via de site pausnaarnederland.nl hebben al 1300 mensen de petitie ondertekend, terwijl de promotie nog moet beginnen. Dat zegt mede-initiatiefnemer Ad de Groot uit Breukelen tegen RTV Utrecht.
Behalve via de site, komen ook veel steunbetuigingen binnen via een Facebookpagina. Inmiddels zijn er meer vrijwilligers ingeschakeld om alle reacties te verwerken en wordt er gezocht naar een onafhankelijke ambassadeur voor de actie.
De organisatie begint binnenkort met een actie via mail en social media om meer mensen over te halen om de petitie te ondertekenen.

VATICAAN

De Groot kon nog niet zeggen hoe de steunbetuigingen worden aangeboden. "Maar het moet wel snel zijn, want we hopen dat paus Franciscus nog voor de zomer naar Nederland komt." Hij overweegt om met zoveel mogelijk mensen naar het Vaticaan te gaan om de handtekeningen aan te bieden.
De actie ging van start na een bericht dat de Utrechtse kardinaal Eijk de paus zou hebben ontraden naar Nederland te komen. Eijk zou bang zijn dat er in Nederland niet voldoende animo is voor de paus. De bisschoppen in Nederland hebben niet gereageerd op de actie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.