Paardenhandelaar verkoopt geliefde Julliet niet meer terug

HOOGLANDERVEEN - Paardenhandelaar Gerard Vierhout verkoopt het paard Julliet sowieso niet meer terug aan Paardenstal Meijers in Hooglanderveen. Zelfs als er 500 euro wordt opgehaald, wil Vierhout niet meer met de paardenstal in zee: hij is helemaal klaar met de mensen van de stal.
De paardenhandelaar voelt zich onjuist bejegend door de mensen van de stal. Zo zou hij ruw met Julliet zijn omgegaan terwijl dit niet het geval is. Ook vindt hij het niet fijn dat hij wordt weggezet als dierenbeul terwijl hier volgens hem gewoon sprake is van een eerlijke koop.
Vierhout heeft inmiddels al een potentiële koper gevonden die snel komt kijken. Hij verwacht dat die koop wel rondkomt en is daar 'voor 95 procent zeker van'.
De paardenhandelaar ontkent dat Julliet naar de slacht gaat: "Nee, ik heb geen contact gehad met een slager." Waar het paard dan wel heen gaat, wil Vierhout niet zeggen.
Het bejaarde paard van 24 stond lang bij Paardenstal Meijers in Hooglanderveen en was daar erg populair. Toen het dier voor 300 euro werd verkocht, kwam dat dan ook hard aan bij de mensen van de stal. Die wilden het paard terugkopen en zetten een inzamelingsactie op touw.
De paardenhandelaar gaf daarop aan 500 euro voor het oude paard te willen hebben. Inmiddels is dat dus ook niet meer genoeg voor Vierhout en lijken de kansen klein dat Julliet zijn oude dag in Hooglanderveen mag slijten.

Paardenhandelaar verkoopt geliefde Julliet niet meer terug

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.