Hogere straffen voor moordenaars slager Pott

ZEIST - De twee hoofdverdachten van de dodelijke roofoverval op slager Jan Pott (80) uit Zeist, hebben vrijdag in hoger beroep celstraffen van vijftien jaar opgelegd gekregen. Net als de rechtbank in Utrecht eerder, vindt het Hof in Arnhem bewezen dat de 32-jarige Lino S. en de even oude Antoinne M. de slager in juni 2011 knevelden, zijn mond dichtplakten en zijn neus dichtknepen, waardoor hij stikte.
De rechtbank legde daarvoor eerder aan beiden dertien jaar cel op, maar dat vindt het hof niet hoog genoeg. De twee hebben altijd ontkend dat ze iets te maken hadden met de dood van de slager. Maar dna en afgetapte telefoongesprekken vertellen een ander verhaal.

NEEF

Een verdachte die bij de inbraak heeft geholpen, kreeg in hoger beroep opnieuw vijf jaar cel opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) had straffen van achttien jaar geëist tegen de hoofdverdachten en acht jaar tegen de helper.
Een vierde verdachte was een neef van de slager die de overvallers tipte dat Pott winkelgeld in huis bewaarde. De neef kreeg van de
rechtbank drie jaar cel opgelegd. Hij ging eerst ook in hoger beroep, maar legde zich later toch bij zijn celstraf neer.
De overvallers doorzochten het huis van Pott, maar maakten uiteindelijk niets buit.