Utrechtse crimineel door fout vrijgelaten

UTRECHT - De zware crimineel Mehmet K. is door een blunder van de rechtbank in Utrecht na een korte celstraf alweer vrijgelaten. De 36-jarige man was in december veroordeeld tot zes jaar cel, maar door een fout werd in het computersysteem ingevoerd dat het om slechts zes maanden ging.
K. maakte deel uit van een groep van vier mannen uit de Utrechtse wijk Overvecht die onder meer werd veroordeeld voor een reeks professionele inbraken en een poging tot een plofkraak in Odijk. Tijdens de rechtszaak noemde het Openbaar Ministerie (OM) het viertal "crimineel tot op het bot". Soms maakten ze tienduizenden euro's per keer buit.

GESIGNALEERD

De rechtbank Utrecht zegt de fout ten zeerste te betreuren. "De rechtbank onderzoekt hoe deze fout in de toekomst kan worden voorkomen", staat in een persbericht.
Een woordvoerder van het OM laat weten dat sinds bekend is dat K. ten onrechte is vrijgelaten, overal naar hem wordt uitgekeken. Ook staat hij internationaal gesignaleerd. Het OM verwacht dat de Utrechter gewoon de cel weer in kan als hij wordt gevonden. "We hebben het uitgezocht: tot het hoogste niveau en hij kan weer worden vastgezet", aldus het OM.