Amersfoort telt meeste woninginbraken van Nederland

AMERSFOORT - Amersfoort kent van alle grote gemeenten in Nederland de meeste woninginbraken. Daar vinden per 1.000 huishoudens 11,7 inbraken plaats. De Amersfoortse wijk Kruiskamp spant landelijk de kroon: deze wijk telde het afgelopen halfjaar bijna 31 inbraken per 1.000 huishouden.
RTL Nieuws deed onderzoek naar de inbraakcijfers van de politie. Van de gemeenten met meer dan 20.000 huishoudens slaan inbrekers het vaakst toe in Amersfoort. Ook Almere (10,7) en Ede (10,2) kennen relatief veel woninginbraken.

AANPAK

De gemeente Amersfoort zegt al langere tijd bezorgd te zijn over het hoge aantal woninginbraken, maar ziet ook kleine lichtpuntjes. Zo gaat het steeds vaker om inbraakpogingen in plaats van geslaagde inbraken. Om de criminaliteit de kop in te drukken, organiseert Amersfoort verder regelmatig informatiebijeenkomsten en gratis woningscans. Ook is er extra toezicht en recherche-inzet van de politie.

LANDELIJK

In heel Nederland werd er het afgelopen halfjaar gemiddeld 250 keer per dag ingebroken. Vooral tijdens de feestdagen slaan inbrekers toe. Zo werden er op nieuwjaarsdag maar liefst 600 inbraken geregistreerd. Verder zijn vooral de donkere dagen populair voor inbrekers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.