Zeist stelt gemeentehuis officieel open voor publiek

ZEIST - Het nieuwe gemeentehuis van Zeist is maandag officieel geopend. De ambtenaren werken er al ruim twee maanden, maar nu is het openbare gebouw ook officieel voor de inwoners toegankelijk.
Zeist heeft ervoor gekozen om het oude gemeentehuis te vernieuwen. Omdat er meer ruimte nodig is voor de 400 ambtenaren is er een nieuw deel aangebouwd. De oude gebouwen zijn volledig gestript.

FEESTELIJK

Commissaris van de Koning Willibrord van Beek, en burgemeester Koos Janssen openden het nieuwe pand maandagmiddag rond vijf uur op feestelijke wijze. Bij de opening waren ook veel ambtenaren en andere genodigden aanwezig.
De burgemeester is trots op zijn nieuwe werkplek. "We hebben er heel lang aan gewerkt. Het is allemaal volgens plan gegaan en qua geld klopt het ook allemaal. We zijn er gewoon heel erg blij mee," aldus Janssen.

FLEXPLEKKEN

Alle werkplekken in het gemeentehuis zijn flexplekken. De medewerkers hebben geen vaste plaatsen meer. De gemeente Zeist wil ook volledig digitaal gaan werken.
"Daarom hebben alle medewerkers hoogstens een halve meter kastruimte per persoon", aldus de burgemeester. "Alles moet digitaal". Ook nieuw is een ontspanningsruimte in het oudste gedeelte van het gebouw. "Hier kunnen we creatieve ideeën opdoen, of in een setting vergaderen die net even anders is." In die ruimte staan onder meer een voetbaltafel, een spelcomputer, een dartbord en relaxte stoelen.

ACTIVITEITEN

Om de opening te vieren zijn er deze week honderden activiteiten in en rondom het gemeentehuis. Die zijn voor iedereen toegankelijk.


Radio M Utrecht maandagmorgen bij het nieuwe gemeentehuis van Zeist
Verslaggever Rik Dogger krijgt rondleiding in nieuw gemeenthuis Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.