Utrechtse vrijmarkt veel rustiger door slecht weer

UTRECHT - De vrijmarkt in de stad Utrecht is aanzienlijk rustiger verlopen dan voorgaande jaren. Aantallen van 300.000 tot 400.000 bezoekers zijn bij lange na niet gehaald door het slechte weer, meldt de gemeente.
De verregende vrijmarkt verliep wel rustig, gezellig en sfeervol. Ook het aantal incidenten was veel lager doordat er minder bezoekers waren. In totaal werden met Koninginnenacht bijna vijftig aanhoudingen verricht. Veelal ging het om baldadigheid, wildplassen, geweldpleging en het niet willen luisteren naar de politie. Een man die onwel werd bij de Oudegracht kon heel moeilijk worden vervoerd. Hij is met een politieboot naar een ambulance gebracht.
De politie was gedurende de vrijmarkt met vierhonderd man op de been, verdeeld over vier diensten. Vanwege het rustige verloop van het evenement is een aantal ploegen minder lang de straat op geweest dan gepland.
Voor het eerst was er om veiligheidsredenen geen kermis op de Neude. Het plein was bestemd voor de politie, brandweer en ambulances.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.