2,5 miljoen euro boete voor Antonius Ziekenhuis

NIEUWEGEIN - Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein krijgt een boete van 2,5 miljoen euro van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vanwege foute declaraties.
De NZa stelde vorig jaar een onderzoek in na signalen over niet correct declareren. Het ziekenhuis erkent dat het fouten heeft gemaakt. Volgens beide partijen was er geen sprake van opzet.
Uit het onderzoek van de NZa bleek bijvoorbeeld dat voor patiënten die langer dan twee uur in het ziekenhuis waren soms ten onrechte een hele dag verpleging in rekening werd gebracht.
Ook bracht het ziekenhuis een spiraaltje in rekening bij zorgverzekeraars voor patiënten die dat al hadden betaald bij de apotheek. De verkeerde declaraties werden verstuurd in de periode van 2008 tot en met 2012.
Het ziekenhuis stelde zelf ook een onderzoek in. Daaruit bleek dat het St. Antonius voor 24,6 miljoen verkeerd heeft gedeclareerd. Dat geld gaat terug naar de zorgverzekeraars, stelt het ziekenhuis.
Personeel hoeft niet te vrezen voor consequenties als gevolg van het grote bedrag dat het ziekenhuis moet terugbetalen, zegt Antoniusdirecteur Douwe Biesma. "We hebben een mooi spaarbankboekje, daar gaat die bijna 25 miljoen euro af en dan houden we nog een keurig bedrag over."

2,5 miljoen euro boete voor Antonius Ziekenhuis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.