Keuze van de Kiezer: Koopzondag in Veenendaal

VEENENDAAL - Nog ruim een maand en dan moet Utrecht naar de stembus. In de Keuze van de Kiezer gaat RTV Utrecht de komende weken in alle 26 gemeenten op zoek naar lokale verkiezingsthema's. Twee lijsttrekkers uit één gemeente praten dagelijks met elkaar over een onderwerp dat een grote rol speelt tijdens de camagne.
Dinsdag zijn de lijstrekkers van de twee grootste partijen uit Veenendaal met elkaar in debat gegaan over de toekomst van de koopzondagen. Henk van Soest van de ChristenUnie en VVD-lijsttrekker Arianne Hollander kruisten de degens over dit gevoelige onderwerp in de christelijke Vallei-gemeente.

POLITIEKE VERHOUDINGEN

De huidige raadsperiode werd besloten dat Veenendaal voorlopig geen koopzondagen krijgt. Maar als de politieke verhoudingen na de gemeenteraadsverkiezingen wijzigen, kan daar verandering in komen. De ChristenUnie in Veenendaal hoort bij de tegenstanders van de koopzondagen. De VVD is er juist voorstander van.
Kijkers van RTV Utrecht beslissen ook woensdag weer welk onderwerp er door politici en inwoners besproken wordt. Ze kunnen kiezen uit drie onderwerpen die hoog op de agenda staan. Woensdag is het de beurt aan twee lijstrekkers in de gemeente Woudenberg. Het stemmen gaat via de bekende button van de Keuze van de Kijker.