Raadslid regelt verkeer Biltstraat vanwege 'levensgevaarlijke situatie'

UTRECHT - Het Utrechtse gemeenteraadslid André van Schie heeft dinsdagmiddag het verkeer op de Biltstraat geregeld. Volgens hem was daar een levensgevaarlijke verkeerssituatie ontstaan.
Een aannemer stond met een kraanwagen op de busbaan en sloot het fietspad af vanwege de werkzaamheden. Fietsers gingen daarom massaal over de busbaan. "Gekkenwerk", volgens Van Schie. Zeker omdat op dat moment de scholen in de buurt uit gingen. Op Twitter plaatste het raadslid een reeks foto's van de situatie.
Van Schie belde ook de politie, maar die kwam niet meteen opdraven omdat busvervoerder Qbuzz nog geen melding had gemaakt. Ook bij een medewerker van handhaving kreeg hij nul op rekest. Daarop besloot de politicus zelf maar het verkeer te gaan regelen.
Het bedrijf dat de busbaan bezet hield, had zelf geen problemen met de situatie, aldus Van Schie. Volgens hem was er voor het afsluiten van de fietsroute geen vergunning en was er ook geen uitvoerder aanwezig.
Na een klein uur was de situatie weer veilig. "Politie toch nog gekomen. Bijna een uur verkeer geregeld, dat is best leuk werk! Bijna iedereen luistert!", aldus Van Schie op Twitter.