Amersfoort: Sluit station niet af met ov-poortjes

AMERSFOORT - Amersfoort is boos op de Spoorwegen. De NS wil het station volledig afsluiten met poortjes en daardoor is het station alleen nog toegankelijk met een ov-chipkaart. Het stadsbestuur is daar niet blij mee.
Amersfoorters kunnen door de verandering niet meer zomaar van de ene kant van het station naar de andere kant lopen. En dat terwijl het station juist veel gebruikt wordt om van de ene kant van het spoor naar de andere kant te komen.
De spoorrails vormen namelijk een grote barriere tussen het Soesterkwartier en de rest van de stad.

ZWARTRIJDERS

Volgens de NS zijn de hekjes goed voor de veiligheid op het spoor. Het stationsgebied wordt door de hekjes namelijk afgesloten voor zwartrijders en andere overlastgevende personen of groepen.
Als die niet in of bij de treinen kunnen komen, is er volgens de NS minder agressie in het openbaar vervoer.
Amersfoort heeft de minister inmiddels gevraagd om met de Spoorwegen te gaan praten over de problemen waar de stad tegenaan loopt én dat is inmiddels gebeurd.
Als de poortjes er toch komen, dan wil verantwoordelijk wethouder Buijtelaar alsnog dat Amersfoorters door het station kunnen lopen als ze dat zouden willen.

DISCUSSIE

De discussie speelt trouwens ook op andere stations. Op Utrecht Overvecht staan de poortjes al en over Utrecht Centraal wordt dezelfde discussie gevoerd. In Woerden is het station al helemaal afgesloten.
De NS wil dat aan het eind van dit jaar alle grote stations voorzien zijn van OV-poortjes.

'Amersfoort: Sluit station niet af met OV-poortjes'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.