Vrijspraak in zaak Vivica Spong

UTRECHT - Mark van D., de verdachte van de moord op de 31-jarige Vivica Spong uit Utrecht, moet onmiddellijk worden vrijgelaten. De rechter vindt dat er onvoldoende wettig bewijs is voor dubbele moord op Vivica en haar ongeboren zoon Julian.
Het Openbaar Ministerie had twintig jaar cel geëist. Utrechter Mark van D. werd ervan verdacht in juli 2012 zijn hoogzwangere vriendin Vivica van de trap te hebben geduwd en verstikt. Ze werd gevonden onder aan de trap in een plas bloed in haar woning aan de Van Brakelstraat in Utrecht.
Volgens de rechter zijn er sterke aanwijzingen dat de 42-jarige Mark van D. iets heeft willen verbergen maar er zijn geen harde bewijzen. Ook zijn er geen motieven gevonden, aldus de rechter.
Tijdens het proces bleek dat experts niet met zekerheid konden zeggen hoe de vrouw om het leven is gekomen. Letsel aan de mond van de vrouw wijst op verstikking, maar kan ook veroorzaakt zijn door een val. Hetzelfde gold volgens de patholoog voor verwondingen die de vrouw aan haar hoofd had.
Nu er geen doodsoorzaak en motief met zekerheid vaststaan, gaat Van D. vrijuit, besloot de rechtbank. Utrechter Mark van D. heeft altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben.
Het is nog onduidelijk of het Openbaar Ministerie in beroep gaat. Het OM heeft twee weken de tijd om te beslissen.

Vrijspraak in moordzaak Vivica Spong

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.