Geen Summer Darkness door verbouwing Domplein

UTRECHT - Het festival Summer Darkness in Utrecht slaat in 2014 een jaar over. Het gothicfestival organiseert wel een speciale kleine winter-editie om afscheid te nemen van Tivoli Oudegracht, dat eind mei definitief de deuren sluit.
"Na 11 succesvolle zomeredities van Nederlands grootste dark undergound lifestyle festival is het tijd voor een moment van bezinning", schrijft de organisatie op haar site. "Het festival is altijd bezig geweest met vernieuwing, maar innovatie gaat niet vanzelf, er wordt nu een extra jaar genomen om hier invulling aan te kunnen geven."
Een andere reden om het festival af te gelasten is dat het Domplein niet beschikbaar is in de zomermaanden. Ook die locatie is belangrijk voor het festival. Bovendien wordt in het weekend waarop Summer Darkness altijd werd gehouden, ook een groot vergelijkbaar festival in Keulen georganiseerd.
De wintereditie van Summer Darkness is op 21 februari. Verschillende artiesten uit de gothicwereld treden dan op in Tivoli Oudegracht. Het opzienbarende festival trok vorig jaar zo'n 5000 goths, romantics, steampunks en lolita's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.