Enorme daling overvallen in stad Utrecht

UTRECHT - In Utrecht waren vorig jaar 40 procent minder overvallen dan in 2012. Daarmee kent deze stad de grootste daling van dit soort criminaliteit van de vier grote steden. Dat blijkt uit cijfers van de politie die woensdag door het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn gepubliceerd.
In Rotterdam nam het aantal af met 33 procent en in Den Haag met 10 procent. Amsterdam heeft juist te maken met meer overvallen. Landelijk is sprake van een daling van 17 procent naar 1633, dus zo'n vijf per dag.
Uit de cijfers blijkt ook dat er meer overvallen zijn opgelost vorig jaar. Dat komt volgens minister Opstelten van Veiligheid door speciale overvallenteams van de politie en omdat de politie sneller de sirenes aanzet bij een melding. Ook doen ondernemers meer om overvallen te voorkomen, aldus Opstelten.
Het terugdringen van overvallen is al enkele jaren topprioriteit van het ministerie van Veiligheid en Justitie. In 2011 werden er in totaal nog 2272 overvallen op bedrijven en woningen gepleegd, tegen 2572 overvallen in 2010 en 2898 overvallen in 2009.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.