RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwe rosse buurt op grond gemeente Utrecht

1/3
UTRECHT - De nieuwe prostitutiezone bij het Zandpad in Utrecht komt volledig op gemeentegrond te liggen. Daardoor krijgt de nieuwe rosse buurt in de wijk Overvecht een permanent karakter, zegt burgemeester Jan van Zanen.

De gemeente wil 162 nieuwe ramen toestaan bij de Einsteindreef vlakbij het Zandpad. In de eerste plannen was daarvoor grond nodig van De Stichtse Rijnlanden. Die wilde de grond voor maximaal drie jaar afstaan, omdat daar een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie moet komen.

Door aanpassingen van het prostitutieplan is niet langer de medewerking van het waterschap nodig en kan over een jaar kan er gebouwd worden aan permanente werkruimten. In de tussentijd mogen er 32 ramen komen op een tijdelijke plek bij het Zandpad.


SEKSBOTEN

Door de plannen van de gemeente komt er een einde aan de prostitutieboten in Utrecht. Het college van B en W wil af van de seksboten aan het Zandpad omdat die in grotendeels handen zijn van een in opspraak geraakte exploitant.

Afgelopen zomer maakte Utrecht een einde aan alle raamprostitutie in de stad door de vergunningen van exploitanten in te trekken. Ze zouden zich schuldig maken aan mensenhandel en uitbuiting.


WONINGBOUW

Ook heeft de gemeente in de buurt plannen voor woningbouw. Het Zandpad moet uiteindelijk een wandelgebied worden.

Omwonenden laten aan RTV Utrecht weten blij te zijn met de nieuwe plannen, omdat de rosse buurt dan verder van woningen komt te liggen.


BEDROGEN

Exploitant-in-spé Marc Kramer van Gooiland Beveiliging baalt van de plannen. Hij voelt zich bedrogen door de gemeente omdat hij al 13.000 euro in nieuwe boten voor aan het Zandpad heeft geïnvesteerd, zegt hij tegen RTV Utrecht.

Eerder werd al bekend dat het college van B en W weer raamprostitutie in de Hardebollenstraat wil toestaan. In de toekomst is daar wel sprake van een nachtsluiting tussen 02.00 - 08.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht