Extra pompen tegen wateroverlast in Kockengen

KOCKENGEN - De gemeente Stichtse Vecht gaat de komende tien jaar extra waterpompen inzetten als het in Kockengen flink regent. De pompen moeten de gevolgen van een zogenoemde piekbui beperken.
Stichtse Vecht wil na hevige regenbui het waterpeil in Kockengen binnen een etmaal terugbrengen tot het normale niveau. Volgens de gemeente is bij extreme regenval, zoals vorig jaar oktober, wateroverlast ook met de extra waterpompen niet te voorkomen. Wel kan de overlast in omvang en duur worden beperkt.
Vorig jaar oktober moesten inwoners van het dorp nog met kaplaarzen aan de straat op om droge voeten te houden. Ook liepen een paar huizen onder water. Dat gebeurde eerder ook al.
De gemeente en waterschap De Stichtse Rijnlanden werken in het project 'Kockengen Waterproof' aan een definitieve oplossing. Het gaat om een aanpassing van het pompsysteem.
De kosten hiervoor zijn hoog en daardoor zijn het college van B&W en de gemeenteraad er nog niet over uit hoe de definitieve aanpak eruit komt te zien.