Utrechter opgepakt om wapen- en drugshandel

UTRECHT - De politie heeft met een undercoveroperatie een Utrechter en vier andere mannen aangehouden op verdenking van het aanbieden van wapens en drugs op anonieme, diep verborgen websites.
Met toestemming van het Openbaar Ministerie kochten undercoveragenten de afgelopen maanden bij verschillende gelegenheden drugs en vuurwapens. Ook kregen ze een aanbetaling voor het plegen van een huurmoord.
De operatie werd begin 2013 gestart nadat er signalen waren over drugshandel op internet via verborgen websites. Er zou sprake zijn van grootschalige handel in drugs en andere illegale goederen en diensten.
Naast de arrestatie van de man uit Utrecht, pakte de politie in Enschede twee mannen van 30 en 31 jaar op voor wapen- en drugshandel op de anonieme marktplaatsen Black Market Reloaded en Utopia. De Utrechter is volgens het OM vermoedelijk ook bij die zwarte marktplaatsen betrokken.
De Duitse politie hield in de zaak ook een 21-jarige man aan. De Nederlander wordt beschuldigd van handel in verdovende middelen, wapens, munutie, gestolen creditcards en bankpassen. De vijfde verdachte is een 46-jarige gevangene. Hij is in zijn cel aangehouden en wordt verantwoordelijk gehouden voor poging tot uitlokking van moord.