Keuze van de Kiezer: het Henschotermeer in Woudenberg

WOUDENBERG - Nog ruim een maand en dan moet Utrecht naar de stembus. In de Keuze van de Kiezer gaat RTV Utrecht de komende weken in alle 26 gemeenten op zoek naar lokale verkiezingsthema's. Twee lijsttrekkers uit één gemeente praten dagelijks met elkaar over een onderwerp dat een grote rol speelt tijdens de camagne.
Woensdag zijn de lijsttrekkers van ChristenUnie en de VVD met elkaar in debat gegaan over de toekomst van het Henschotermeer in Woudenberg. De plas is nu nog van het Recreatieschap, maar dat gaat verdwijnen. Woudenberg draait daarna op voor de kosten van de plas. Hoe betaal je dat?
COMMERCIËLE FUNCTIE
Lijsttrekker Marleen Treep (ChristenUnie) en Odile de Man (VVD) gaan in discussie en zijn het roerend met elkaar eens: het meer moet een commerciële functie krijgen. Maar mogen er daar midden in de natuur dan ook vaker grote feesten komen die veel lawaai maken? En hoe zit het met de koopzondagen?
Kijkers van RTV Utrecht beslissen ook donderdag welk onderwerp er door politici en inwoners besproken wordt. Ze kunnen kiezen uit drie onderwerpen die hoog op de agenda staan. Donderdag is het de beurt aan twee lijstrekkers in de gemeente Soest. Het stemmen kan via de website van RTV Utrecht.

Keuze van de Kiezer: het Henschotermeer in Woudenberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.