Herdenkingsdienst voor Els Borst in Domkerk Utrecht

UTRECHT/BILTHOVEN - Els Borst krijgt een herdenkingsdienst in de Domkerk in Utrecht. De Minister van Staat overleed maandag bij haar huis in Bilthoven. Volgens de politie is ze het slachtoffer geworden van een misdrijf.
De herdenkingsdienst voor Borst is zaterdagmorgen in Utrecht. Daarna zal ze in besloten kring worden begraven. D66 heeft alle campagne-activiteiten in ieder geval tot en met dinsdag 18 februari afgelast vanwege de dood van Borst.
D66 in Utrecht houdt een eigen herdenking tijdens de vrijdagmiddagborrel in Lokaal Negen. Die bijeenkomst begint om 17.30 uur.

PARLEMENT

De Tweede Kamer zal ook stilstaan bij het overlijden van Borst. Voorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) kon nog niet zeggen wanneer dat moment zal zijn.
Borst was namens D66 minister van Volksgezondheid in de kabinetten Kok 1 en 2. Ze was verantwoordelijk voor de huidige Euthanasiewet en ze voerde de basisverzekering in.
In 2012 werd Borst benoemd tot Minister van Staat. Deze eretitel wordt alleen in uitzonderlijke gevallen toegekend, aan politici die geen publieke functie meer vervullen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.