Burgemeester Bunnik steunt actie voor asielzoekertje Shenjun

ODIJK - De 8-jarige asielzoeker Shenjun uit Odijk mag rekenen op de steun van zijn burgemeester. De jongen woont al zijn hele leven in Nederland, maar moet waarschijnlijk naar China, het land van zijn ouders, nu zijn kinderpardon is afgewezen.
Burgemeester Hans Martijn Ostendorp vindt de situatie van Shenjun vergelijkbaar met die van de Utrechtse Dennis. Die kreeg in januari alsnog een verblijfsvergunning. Ostendorp schrijft een brief naar staatssecretaris Fred Teeven waarin hij vraagt om een uitzondering te maken voor Shenjun.

NEDERLANDSE JONGEN

"Shenjun is in alles een Nederlandse jongen," zegt Ostendorp tegen RTV Utrecht. "Hij spreekt Nederlands, eet Nederlands, doet Nederlands, denkt Nederlands en heeft op geen enkele wijze een relatie met China. We zullen er alles aan doen om het verblijf van Shenjun in de gemeente Bunnik mogelijk maken en er met de samenleving voor zorgen dat hij een goede toekomst krijgt."
De burgemeester steunt ook een handtekeningenactie van onder meer klasgenoten van Shenjun. De petitie is inmiddels door duizenden mensen ondertekend.

OPGEVANGEN

De moeder van Shenjun kwam acht jaar geleden naar Nederland. Zes maanden na zijn geboorte werden ze uit het asielzoekerscentrum gezet en opgevangen door een inwoner van Odijk, die zich hun lot heeft aangetrokken.

Burgemeester Ostendorp over de situatie van Shenjun