"Plan tijdelijke rosse buurt Utrecht komt te laat"

UTRECHT - De SP in Utrecht is woedend over het nieuwe prostitutieplan van de gemeente. Volgens de fractie heeft wethouder Gilbert Isabella de raad vorig jaar juli opzettelijk verkeerd geïnformeerd over de mogelijkheid om een vergunning af te geven voor tijdelijke werkplekken.
De SP stelt dat zij al meteen na het intrekken van de vergunningen van alle raamexploitanten voorstelde om tijdelijke werkplekken mogelijk te maken. Toen zei Isabella dat dat wettelijk niet kon.
De PvdA neemt het op voor Isabella en zegt dat de wethouder de raad goed heeft geïnformeerd. Het plan voor tijdelijke werkplekken van de SP was destijds simpelweg onhaalbaar volgens de PvdA.
Woensdag liet het college van B&W weten dat er alsnog 32 tijdelijke werkplekken komen aan de Einsteindreef totdat de nieuwe locatie voor raamprostitutie klaar is. Uiteindelijk moeten er in Overvecht 162 permanente werkplekken komen.

MACHA'S

Zelfstandige prostituees die zich hebben verenigd onder naam Macha's zijn blij dat er eindelijk een noodlocatie komt, maar vinden het wel aan de late kant. "Dat had gelijk moeten gebeuren in plaats van een jaar later."
Daarmee zou heel veel ellende voor de vrouwen zijn voorkomen, zegt de organisatie. "In de toekomst zou de gemeente beter naar de vrouwen moeten luisteren en eerst nadenken wat het voor de vrouwen betekent voordat ze iets doen."

FREYA

Prostitutiebedrijf Freya Exploitatie BV noemt het nieuwe prostitutieplan van de gemeente 'flessentrekkerij'. Volgens het bedrijf zijn 32 tijdelijke werkplekken niet genoeg en heeft de gemeente niet aangegeven wanneer de ramen daadwerkelijk beschikbaar zijn.
"Utrecht moet zich op het belang van de prostituees richten. Dat betekent: niet óver, maar mét prostituees praten. En met welwillende exploitanten samenwerken, en misbruikplegers aanpakken", zegt oprichtster en prostituee Caja van Tolie van Freya.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.