Zorgen om verkeer winkelcentrum Overvecht

UTRECHT - Er moet haast worden gemaakt met de renovatie van winkelcentrum Overvecht. Ook zijn investeringen in de omgeving nodig, omdat het verkeer in de wijk regelmatig vastloopt door winkelend publiek. Betaald parkeren is niet de oplossing. Dat vindt de VVD in Utrecht.
Afgelopen dinsdagavond sprak de Utrechtse gemeenteraad met omwonenden en ondernemers over de situatie bij het winkelcentrum. "Uit dit gesprek werd duidelijk dat het vijf voor twaalf is", zegt VVD'er Dimitri Gilissen.
Als de parkeerdruk in een bepaalde wijk hoog wordt, kan de gemeente Utrecht zonder overleg betaald parkeren invoeren. De VVD vreest dat dat ook in Overvecht gaat gebeuren.
De partij zegt dat betaald parkeren betekent dat winkelend publiek voortaan in de wijk een plekje voor hun auto zal zoeken. Omwonenden van het winkelcentrum komen vervolgens in de problemen, betoogt de VVD'er.
Particuliere investeerders zouden het winkelcentrum renoveren, maar dat lukt niet. Daarom wil de VVD dat de gemeente het onderhoud van het winkelcentrum deels op zich neemt en ook snel de omgeving onder handen neemt.