'Bestuur kledingbank moet opstappen'

NIEUWEGEIN - Het bestuur van de Nieuwegeinse kledingbank moet opstappen, dat zeggen verschillende lokale politieke partijen tegen RTV Utrecht. De voorzitter van het bestuur ligt onder vuur nadat bekend werd dat ze verdacht wordt van uitkeringsfraude.
De sociale recherche van de gemeente Nieuwegein heeft een onderzoek ingesteld naar voorzitter Daniëlla F. Volgens de gemeente heeft ze twee jaar lang onterecht een uitkering ontvangen. Hiervan is inmiddels aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie.
Volgens verschillende politieke partijen kan het bestuur, bestaande uit F. en haar partner Rob Burgwal, niet langer aanblijven. "Of iemand schuldig is, daarvoor hebben we het Openbaar Ministerie. Maar als je het initiatief van de kledingbank een warm hart toe draagt stap je op", aldus CDA'er Roelof Jan de Wild. "Ik vind het niet kunnen, iedereen moet zich aan de regels houden", zo zegt de lijsttrekker van Ieders Belang.
De politieke partijen hopen wel dat de kledingbank blijft bestaan. "Daar maken inmiddels al honderden mensen uit onze gemeente gebruik van", zegt de Wild. Daniëlla F. zegt tegen RTV Utrecht dat ze niet van plan is om op te stappen. "Het is mijn bedrijf". Verder wil ze niets over de zaak kwijt.
De Officier van Justitie buigt zich maandag over de fraudezaak.

Nieuwegeinse politiek: 'bestuur moet weg'.