Keus van de Kiezer: tunnel station Soest-Zuid

SOEST - Nog ruim een maand en dan moet Utrecht naar de stembus. In de Keuze van de Kiezer gaat RTV Utrecht de komende weken in alle 26 gemeenten op zoek naar lokale verkiezingsthema's. Twee lijsttrekkers uit één gemeente praten dagelijks met elkaar over een onderwerp dat een grote rol speelt tijdens de campagne.
Donderdag zijn de PvdA en Gemeentebelangen Groen Soest met elkaar in debat gegaan over de tunnel station Soest-Zuid. Die moet de files oplossen.
Herman Postema van de PvdA is voorstander van de ondertunneling. "Het gaat erom dat je een goede doorstroming moet hebben." Jan Paauwe van Gemeentebelangen Groen Soest vindt de tunnel geldverspilling. "Terwijl je makkelijk andere oplossingen kan verzinnen om de doorstroming te bevorderen."
Kijkers van RTV Utrecht beslissen ook vrijdag welk onderwerp er door politici en inwoners besproken wordt. Ze kunnen kiezen uit drie onderwerpen die hoog op de agenda staan. Vrijdag is het de beurt aan twee lijstrekkers in de gemeente Nieuwegein. Het stemmen kan via de website van RTV Utrecht.