"Verbreding A27 Amelisweerd onnodig"

UTRECHT/BUNNIK - Het is niet nodig om de A27 bij Amelisweerd in Utrecht te verbreden. Dat zeggen onderzoekers van de Technische Universiteit Delft, meldt RTL Nieuws.
Minister Schultz van Infrastructuur wil de snelweg in 2018 verbreden tot twee keer zeven rijbanen, waardoor een stuk bos moet verdwijnen. Bij de berekeningen zou ze uit zijn gegaan van gunstige economische omstandigheden, terwijl het maar de vraag is hoe het daarmee loopt.
De TU Delft heeft berekeningen gemaakt voor een hoger en een lager economisch groeiscenario. "Bij een lager groeiscenario wegen de baten van een verbreding niet op tegen de kosten", zegt Jan Anne Annema van de universiteit tegen RTL Nieuws.
PvdA
De PvdA in Utrecht grijpt de onderzoeksresultaten aan voor een hernieuwde oproep aan het adres van minister Schultz. "Nu vandaag een onafhankelijke maatschappelijke kosten-batenanalyse door de TU Delft erg negatief uitpakt, doet de PvdA opnieuw een dringend beroep op de minister om af te zien van haar plannen", staat op de website te lezen.
Volgens fractievoorzitter Ruben Post moet de minister kiezen voor de invoering van een maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur en inzetten op openbaar vervoer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.