Domplein op slot voor herdenking Els Borst

UTRECHT - Het Domplein in Utrecht is zaterdag vanaf 8.00 uur helemaal afgezet vanwege de herdenkingsbijeenkomst voor de overleden Els Borst uit Bilthoven. Dat staat in het draaiboek dat D66 vrijdagmiddag openbaar maakte.
Het plein is niet toegankelijk voor publiek. Het gebied tussen de stoep voor de Domtoren tot aan de Domkerk wordt afgezet met dranghekken. De pers mag buiten vanaf gepaste afstand beelden maken.

SPREKERS

Tijdens de herdenkingsdienst spreken onder andere voormalig minister-president Wim Kok en Andra Neefjes-Borst, de dochter van Els Borst.
Van haar partij spreken D66-fractievoorztter in de Tweede Kamer Alexander Pechtold en D66-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Roger van Boxtel.
Ook directeur Anemone Bögels van de Nederlandse federatie van kankerpatiëntenorganisaties, voorzitter Margo Andriessen van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde en Arie Nieuwenhuijzen Kruseman, Internist en oud-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, krijgen het woord. De toespraken worden afgewisseld met muzikale intermezzo's..

POLITIEK

Uit politiek Den Haag wonen minister president Mark Rutte, minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Welzijn, minister Jet Bussemakers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid en Welzijn de bijeenkomst bij. Namens het koninklijk huis is waarschijnlijk grootmeester van de koning Marco Hennis aanwezig.

Verslaggever Dennis van Ommeren op het Domplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.