"Aanpassingen Stroomrugbaan gaan niet ver genoeg"

© RTV Utrecht
LEIDSCHE RIJN - De aanpassingen van de gemeente Utrecht voor de Stroomrugbaan in Vleuterweide gaan nog niet ver genoeg. Dat zegt buurtbewoner en voormalig voorzitter André Verschoor van de wijkraad Vleuten-De Meern.
Verschoor zette zich lange tijd in voor de verkeersveiligheid in de wijk, maar stapte op nadat gesprekken met de gemeente daarover spaak liepen. Toen twee weken geleden een 71-jarige fietser omkwam bij een ongeval op de kruising van de Stroomrugbaan met de Sporesingel, ging de gemeente wel over tot actie.

FIETSROUTE

Direct na het dodelijke ongeluk werden borden geplaatst en volgende week volgen extra aanpassingen. Zo worden de stoepranden verhoogd zodat fietsers niet meer afsnijden en worden de fietspaden beter zichtbaar gemaakt voor buschauffeurs. Ook wordt de fietsroute verlegd.
Volgens Verschoor zijn de maatregelen onvoldoende. "Er moet een compleet nieuwe fietspad worden aangelegd, dat zo min mogelijk kruist met de busbaan", aldus Verschoor.
De gemeente Utrecht laat weten eerst deze aanpassingen toe te passen. "Als het daarna nog niet veilig is, gaan we dat aanpassen", aldus wethouder Lintmeijer.

"Aanpassingen Stroomrugbaan gaan niet ver genoeg"
Verslaggever Rik Dogger live op de Stroomrugbaan met verkeerswethouder Lintmeijer