Justitie mogelijk in de fout in zaak Vivica Spong

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft mogelijk fouten gemaakt in de zaak rond de dood van de Utrechtse Vivica Spong. Mark van D. zou zijn hoogzwangere vriendin hebben vermoord, maar werd woensdag vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
De schouwarts heeft vlak na haar overlijden aangedrongen op gerechtelijke sectie, zeggen ingewijden tegen RTV Utrecht. Politie en justitie hebben besloten om dat toen niet te doen. Rechercheurs gingen op dat moment uit van een ongeval.
Tijdens het proces bleek dat deskundigen niet met zekerheid konden zeggen hoe de vrouw om het leven is gekomen. Ze kan van de trap zijn gevallen, maar ze kan ook zijn vermoord.
Tegen Mark van D. was 20 jaar cel geëist. Hij is uiteindelijk vrijgesproken, maar volgens de rechter was die beslissing mogelijk anders geweest als er uitgebreid onderzoek was verricht na de dood van Vivica Spong op 2 juli 2012.
Vrijdag werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie zich niet neerlegt bij de vrijspraak van Mark D. en in hoger beroep gaat.

Justitie mogelijk in de fout in zaak Vivica Spong

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.