Verdachten criminele websites langer vast

UTRECHT/WOERDEN - De vier mannen die deze week na een undercoveroperatie zijn opgepakt voor het aanbieden van wapens en drugs op anonieme, verborgen websites, worden langer in voorarrest gehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Utrecht vrijdag bepaald.
Undercoveragenten kochten met toestemming van het Openbaar Ministerie de afgelopen maanden bij verschillende gelegenheden drugs en vuurwapens van hen. Ook kregen ze via deze weg een aanbetaling voor het plegen van een huurmoord.
Het politieonderzoek onder de codenaam Commodore is begin voor jarig jaar gestart op basis van signalen over drugshandel op internet via verborgen websites. Er zou sprake zijn van grootschalige handel in drugs en andere illegale goederen en diensten.
COCAÏNE
De agenten die de undercoveroperatie uitvoerden, kochten eenvoudig enkele duizenden xtc-pillen, ruwe mdma in blokjes en tientallen grammen cocaïne. De criminelen gaven hun aan dat ze ook cocaïne per kilo konden aankopen.
Tot verbijstering van politie en justitie kregen de undercoveragenten ook het verzoek om "iemand naar de andere wereld te brengen". Het doelwit zou volgens het OM moeten worden afgeperst en vermoord. Dit contact leidde tot een ontmoeting, waarbij een aanbetaling voor de moord werd gedaan.