Keus van de Kiezer: dure flats of sociale woningen in Nieuwegein

Nog ruim een maand en dan moet Utrecht naar de stembus. In de Keuze van de Kiezer gaat RTV Utrecht de komende weken in alle 26 gemeenten op zoek naar lokale verkiezingsthema's. Twee lijsttrekkers uit één gemeente praten dagelijks met elkaar over een onderwerp dat een grote rol speelt tijdens de campagne.
In Nieuwegein staan veel kantoorpanden leeg. De politieke partijen zijn het er over eens dat daar woningen in moeten komen. Maar wat voor woningen? Dure koop-appartementen of sociale huurwoningen. De SP en het CDA zijn daar heel uitgesproken over.
CDA-lijsttrekker Roelof de Wild wil dat er huizen gebouwd worden voor iedere portemonnee. "Er ligt een vraag voor duurdere gezinswoningen in Nieuwegein en daar is nu onvoldoende aanbod in."
Martijn Stekelenburg, lijsttrekker van de SP, zegt dat er woningnood is voor starters en sociale huur. "Daar moeten we ons eerst maar eens op gaan richten."
Kijkers van RTV Utrecht beslissen ook maandag welk onderwerp er door politici en inwoners besproken wordt. Ze kunnen kiezen uit drie onderwerpen die hoog op de agenda staan. Vrijdag is het de beurt aan twee lijstrekkers in de gemeente Oudewater. Het stemmen kan via de website van RTV Utrecht.

Keus van de Kiezer: dure flats of sociale woningen in Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.