Sporenonderzoek achter huis Els Borst afgerond

BILTHOVEN - De Mobiele Eenheid heeft zondag in Bilthoven een grote zoekactie gehouden in het bos achter het huis van Els Borst. Volgens de politie werd gezocht naar mogelijke sporen van het misdrijf, waardoor de D66-prominent vorige week om het leven kwam. Wat de zoektocht heeft opgeleverd wil de politie nog niet kwijt.
Woordvoerder Bernhard Jens zegt dat er geen directe aanleiding of tips ten grondslag lagen aan de actie in het bos. "We willen alles uitsluiten. Als er sprake is van een dader of daders, kunnen er in het bos sporen zijn achtergelaten."

OP LINIE

Volgens de politie zijn er zo'n veertig tot vijftig mensen ingezet. Ze liepen 'op linie', naast elkaar met een kleine tussenruimte, en kamden zo het hele gebied in delen uit. De meeste vondsten, of het nu gaat om lege bierflesjes of een oude hockeystick, verdwenen in blauwe plastic zakken. Voorwerpen die nader onderzoek waard lijken werden direct in bruine zakken afgevoerd.
Het bosperceel dat werd doorzocht is ongeveer een kilometer bij een halve kilometer groot en ligt achter het huis van Borst. De vijver in het bos werd overgeslagen. Mogelijk gaan duikers daar de komende dagen nog het water in.

SCOUTS

Overigens heeft de lokale scoutingvereniging een onderkomen in het bos. De scouts waren er zaterdag nog met enkele tientallen leden actief, maar een woordvoerder zegt tegen RTV Utrecht dat hen niets bijzonders is opgevallen.
De woning van de vorige week overleden oud-politica en de directe omgeving daarvan zijn eerder deze week al minutieus onderzocht, nadat oud-minister Borst daar maandagavond dood werd gevonden. De politie wil mensen van de zogenoemde plaats delict weghouden. Daarom staan er nog hekken rond het huis. Mogelijk vindt er maandag nog aanvullend onderzoek plaats in en rond het huis.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens over de zoekactie achter het huis van Els Borst
ME kamt bos achter huis Els Borst uit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.