Utrechtse studenten geven eerste concert in TivoliVredenburg

UTRECHT - In de Grote Zaal van het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht wordt nog voor de officiële opening een aantal concerten gegeven. De eer voor het eerste klassieke optreden in het gebouw gaat naar het Utrechtsch Studenten Concert.
Op 7 april speelt het USConcert er werken van Ravel en Kodaly. Twee dagen later vertolkt de Nederlandse Bachvereniging er de Mattäus Passion. Op 4 mei speelt Toonkunstkoor Utrecht de Messa di Requiem in de voormalige Grote Zaal van Muziekcentrum Vredenburg.
De concerten zijn niet de eerste evenementen in het gebouw. In de cross-overzaal Pandora wordt op zaterdag 5 april de eerste techno/house-avond ADEPT! gehouden met onder meer Tommy Four Seven, Pfirter en Abstract Division.

KYTEMAN

De proefconcerten in TivoliVredenburg komen nog voordat Tivoli aan de Oudegracht wordt gesloten. Kyteman geeft daar in het kader van Tivoli Tijdloos het laatste concert op 31 mei. Dat concert, en twee andere, waren zo snel uitverkocht, dat op woensdag 28 mei nog een concert is ingepland.
De tijdelijke locatie bij Leidsche Rijn, de Rode Doos, sluit op 6 juni na het concert van het Radio Philharmonics. De officiële opening van het nieuwe TivoliVredenburg is op 21 juni en 22 juni. Daarvoor is een uitgebreid programma vastgesteld, maar dat wordt later pas bekendgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.