Vianen betaalt rekening onderzoek stinkhuis

VIANEN - De gemeente Vianen gaat de rekening voorschieten van het grondonderzoek onder het stinkende huis van de familie Schouten. Het onderzoek is nog maandagmiddag gestart, zegt milieuwethouder André Landwehr tegen RTV Utrecht.
Burgemeester Groeneweg zei dit weekend nog tegen RTV Utrecht dat de familie daar zelf voor moest opdraaien, omdat de woning aan de Augustinushof particulier eigendom is. Maar het college van B en W heeft maandag nogmaals naar de zaak gekeken en is tot de conclusie gekomen dat het de volksgezondheid betreft. Daar is de gemeente verantwoordelijk voor.
Tot opluchting van de familie Schouten, want die liet aan RTV Utrecht weten geen geld voor zo'n onderzoek te hebben. Ook de verzekeraar gaf niet thuis. De wethouder zegt wel dat de vervuiler betaalt, dus de gemeente hoopt het geld uiteindelijk terug te zien.

BENZEEN

Vorige week belden de bewoners de brandweer vanwege de penetrante geur rondom het huizenblok. Uit brandweermetingen blijkt dat er benzeen en tolueen, twee kankerverwekkende stoffen, in de lucht zitten.
Vervolgens werden drie huizen op last van de brandweer ontruimd. Ook dat van de familie Schouten. Hun buren zijn inmiddels weer thuis, maar de familie Schouten kan niet terug omdat er nog steeds benzeen en tolueen worden gemeten.
Hoe de stoffen daar zijn gekomen, is niet duidelijk en dat moet het onderzoek van maandagmiddag uitwijzen. De uitslag van het bodemonderzoek wordt dinsdag verwacht. De bewoners hebben van de gemeente tijdelijk vervangende woonruimte gekregen.

Gemeente Vianen schiet kosten bodemonderzoek voor

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.