Vier overvallen in stad Utrecht

UTRECHT - In Utrecht zijn zondag vier overvallen gepleegd, zo laat de politie weten. Vanwege een overval zijn twee verdachten gearresteerd, maar de politie hoopt dat getuigen helpen bij het oplossen van de andere zaken.
Twee van de vier roven vonden plaats in de ochtend. Op de Amsterdamsestraatweg was rond 8 uur een man van 21 slachtoffer, maar door oplettende getuigen konden agenten twee mannen oppakken. Eén van de verdachten komt uit Heerlen en had ook inbrekerswerktuigen bij zich.
De overvallers die rond 09.30 uur op de Wittevrouwenstraat toesloegen, zijn nog niet opgepakt. Ze bedreigden een man van 38 met een mes en hij moest zijn telefoon afgeven. De twee getinte daders vluchtten vervolgens richting de Neude. Eén van hen had een rastakapsel en droeg een leren jas. Zijn handlanger had kort donker haar en een donkerkleurige jas.
Rond 17.45 uur was het raak op Furkaplateau, waar een jongen van 15 werd beroofd door twee lichtgetinte jongens. Volgens getuigen ging het om een jongen van ongeveer 15 jaar oud, met een zilverkleurige glimmende jas en licht blauwe sportschoenen. De andere jongen was ongeveer 20 jaar oud, met een donkerkleurige jas en paars met rode gympen.
Bij Winkelcentrum De Gaard op de Lamerislaan werd een 45-jarige vrouw slachtoffer van een overval. Een man met een mes probeerde haar portemonnee af te pakken, maar dat lukte niet. Volgens de vrouw was de dader een blanke man, ongeveer 1.90 meter met donkerblond krullend haar en een groene jas.