VVD Vianen: haal Leerdam en Zederik naar Utrecht

VIANEN - Als het aan de VVD in Vianen ligt, gaat de gemeente fuseren met de Zuid-Hollandse buurgemeenten Leerdam en Zederik. De nieuw te vormen gemeente Vijfheerenlanden moet dan bij de provincie Utrecht gaan horen. Dat zegt André Landwehr, wethouder en lijsttrekker namens de VVD.
Vorige week adviseerde de commissie Schutte al dat Vianen één gemeente zou moeten vormen met Leerdam en Zederik. Zowel in geografisch als economisch opzicht vullen de drie elkaar goed aan, aldus de commissie.
Wethouder Landwehr benadrukt dat Vianen veel baat heeft bij economische samenwerking met Utrecht. Bovendien zijn veel mensen uit Leerdam en Zederik werkzaam in onze provincie.
In Vianen gaan er ook stemmen op om te fuseren met Utrechtse gemeentes zoals Nieuwegein of Houten, maar de plaatselijke SGP benadrukt dat er betere banden zijn met de Zuid-Hollandse buren.
Ook de PvdA denkt dat Vianen zijn zelfstandigheid op moet geven. Maar de kwestie moet volgens de sociaaldemocraten wel eerst worden voorgelegd aan de inwoners van Vianen, die zich onlangs juist uitspraken tegen een gemeentefusie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.