Opnieuw eis cel en tbs in horrorzaak rond Freya Svasek

UTRECHT - Tegen de twee verdachten in de gewelddadige gijzelingszaak van de Utrechtse Freya Svasek is door het Openbaar Ministerie in hoger beroep 7 en 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Deze eis komt overeen met de straffen die de twee maart vorig jaar kregen opgelegd van de rechtbank. De advocaten eisen vrijspraak.
Begin november 2011 verdween Svasek uit de psychiatrische kliniek Willem Arntsz Huis in Utrecht. Drie maanden later werd ze door de politie gevonden. De vrouw was zwaar vervuild en had botbreuken.
Gerrit van den. H. en Robbert P. worden ervan verdacht de dove Svasek al die maanden te hebben verkracht, mishandeld en vernederd, in een woning in Hoevelaken. Volgens het OM moest de vrouw uitwerpselen eten, de asbak leegeten en de vloer likken.
De advocaat van P. eiste volledige vrijspraak op alle punten wegens gebrek aan bewijs.
Advocaat Plasman van Van den H. zegt dat zijn cliënt toegeeft dat hij het slachtoffer "wel eens wat klappen had gegeven". Plasman zei wel dat Svasek weg zou kunnen gaan als ze dat wilde. Daarom eiste hij op dat punt ook vrijspraak voor Van den H.

Verdachten in zaak rond seksslavin horen opnieuw hoge straffen eisen