Meest gezochte bankrover krijgt 9 jaar cel

UTRECHT/DRIEBERGEN RIJSENBURG - De 26-jarige crimineel Karim el M. moet 9 jaar de cel in voor een gewelddadige overval op de Rabobank in Driebergen in 2011. Bij de mislukte overval lieten El M. en een mededader 2,5 jaar geleden een spoor van ellende achter toen ze probeerden te ontkomen.
Tijdens de overval werd een politieman in burger beschoten en werd een omwonende in haar huis op een haar na door een kogel geraakt. Karim el M. was sindsdien de meest gezochte bankrover van het land.

TIJDSLOT

Eerder bij de overval waren bankmedewerkers en omstanders onder schot gehouden en werd geprobeerd om de auto van een 70-jarige voorbijganger te kapen. De bankrovers maakten uiteindelijk niets buit, omdat de kluis waar ze het op gemunt hadden voorzien was van een tijdslot.
De voortvluchtige El M. werd pas in juni 2012 aangehouden. Het OM baseerde de beschuldiging onder meer op sporen, zoals schotresten en DNA, die in de vluchtauto zijn aangetroffen. Volgens zijn advocaat was El M. op de dag van de bankroof in Marokko, maar volgens Justitie zijn de paspoortstempels die dat zouden bewijzen vervalst.

KRAAIENPOTEN

In de zaak rond de overval werd Yassine A. al eerder veroordeeld tot negen jaar cel. Kraaienpoten die bij de roof waren gebruikt konden in verband worden gebracht met Boutahar A. uit Mijdrecht, die inmiddels veroordeeld is tot tien jaar cel voor medeplichtigheid aan de overval in Driebergen en het medeplegen van overvallen in Amsterdam, Amersfoort en Lelystad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.