Getuigenoproep op televisie in zaak-Borst

BILTHOVEN - De tv-programma's Opsporing Verzocht van de AVRO en Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteden aandacht aan de dood van oud-minister Els Borst in Bilthoven. Ze roepen iedereen die Borst kort voor haar dood nog heeft gezien of gesproken zich te melden.
Volgens een woordvoerder van het politieteam dat het vermoedelijke misdrijf onderzoekt gaat het "met nadruk om een algemene oproep. Er wordt niet om specifieke informatie gevraagd."
De politie zal vertellen hoe Borst op zaterdag 8 februari waarschijnlijk vanaf het D66-congres in Amsterdam naar haar woonplaats Bilthoven en naar huis is gereisd. Ze werd maandagavond gevonden in de garage bij haar huis. Wanneer ze precies is overleden wil de politie nog niet bekend maken. Mogelijk wordt later nog een reconstructie van de gebeurtenissen gemaakt.
Forensische rechercheurs zijn nog altijd bezig met het doorzoeken van de spullen die zondag uit de bossen bij het huis in Bilthoven zijn gehaald. Ook het huis en de tuin aan de Ruysdaellaan blijven voorlopig nog afgesloten. Ze worden beschouwd als een zogenoemde plaats delict. De straat is maandag wel weer vrijgegeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.