Bodemonderzoek bevestigt: gevaarlijke stoffen onder stinkhuis

VIANEN - Het bodemonderzoek onder het stinkende huis van de familie Schouten heeft bevestigd dat er gevaarlijke stoffen in het huis aanwezig zijn. De gemeente maakt zich grote zorgen en heeft justitie ingeschakeld.
De gevaarlijke stoffen zitten in de kruipruimte van de familie en niet in de grond of bij de buren, benadrukt de gemeente. De kosten voor het onderzoek worden door de gemeente voorgeschoten.
Als duidelijk is wat de bron van de stank is, wordt ook duidelijk wie voor de kosten opdraait. "De vervuiler betaalt", aldus wethouder Landwehr. Omdat gedacht wordt aan dumping heeft hij justitie op de hoogte gesteld.
De NAVO is in ieder geval niet verantwoordelijk, zegt de wethouder tegen RTV Utrecht. Jaren geleden heeft het militaire bondgenootschap in het geheim een pijpleiding door Nederland laten aanleggen, onder meer onder Vianen. Maar van lekkage van deze leiding is geen sprake, zegt de wethouder.

AFGEROND

Het gehele bodemonderzoek aan de Augustinushof moet woensdag afgerond zijn. De gemeente hoopt dat de situatie daarna snel kan worden opgelost.
Vorige week moesten de bewoners aan de Augustinushof hun huis uit omdat er kankerverwekkende stoffen waren gevonden. Het ging om drie woningen. De familie Schouten heeft van de gemeente tijdelijk vervangende woonruimte gekregen, de buren konden dinsdag weer terug naar huis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.