VVD en D66: Bioscoop Leidsche Rijn nog dit jaar open

UTRECHT - VVD en D66 in Utrecht willen opheldering van het college over de oplevering van de nieuwe bioscoop in Leidsche Rijn. Volgens exploitant Cinemec gaat die pas in de zomer van 2015 open, maar de twee partijen willen dat het filmhuis nog dit jaar haar deuren opent.
De Utrechtse partijen zien de bioscoop als een waardevolle aanvulling voor het Utrechtse stadsdeel en willen daarom alles in het werk stellen om dit jaar nog open te gaan. "De bewoners van Leidsche Rijn wachten al lang genoeg", aldus Dimitri Gilissen van de VVD.
Volgens D66'er Lars Roodenburg is er veel behoefte aan een mooie bioscoop en heeft de wethouder aangegeven dat die er dit jaar nog komt. "Wij willen weten of de wethouder zich aan zijn woord kan houden."

CONFLICT

VVD en D66 willen ook inzicht in de juridische procedures die door twee concurrerende partijen van exploitant Cinemex zijn aangespannen. De partijen zijn daarnaast benieuwd of het conflict dat de exploitant met de gemeente Ede heeft consequenties heeft voor de bouw van de bios in Leidsche Rijn.
Het Cultuurplein, waar de bioscoop een onderdeel van wordt, maakt deel uit van het nog te bouwen Leidsche Rijn Centrum. Dat moet een levendig stadscentrum worden met winkels, horeca en vrijetijdsvoorzieningen. De nieuwbouw van de bioscoop wordt naar verwachting eind 2014 opgeleverd.