Vader en zoon strijden om plek in raad Renswoude

RENSWOUDE - Het is een spannende tijd voor Leen van 't Foort (65) en zijn zoon Sander van 't Foort (26) uit Renswoude. Beiden doen volgende maand mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze zitten alleen niet in dezelfde partij.
Leen zit op dit moment in de gemeenteraad voor het CDA, Sander is lijsttrekker van nieuwkomer ChristenUnie. Vader Leen: "Ik hoop natuurlijk het beste voor Sander, maar ik hoop ook dat het CDA het goed doet."
Leen staat bij de verkiezingen als vijfde op de lijst van CDA. Op dit moment heeft de partij vier zetels in de gemeente Renswoude. Volgens Sander zou het dus zomaar kunnen gebeuren dat hij zijn vader uit de gemeenteraad stoot: "Waarschijnlijk gaan we een zetel halen, misschien wel meer. Die snoepen we weg bij het CDA. Dan gaat mijn vader er dus uit en kom ik erin!"

MOEDER

Sander woont nog thuis bij zijn ouders in Renswoude. Dat betekent dat de vrouw van Leen, en moeder van Sander, letterlijk tussen de twee kandidaat-raadsleden in zit. Ingrid van 't Foort weet inmiddels al op wie ze gaat stemmen: "Ik stem op mijn zoon. Afgelopen jaren heb ik altijd op de partij van mijn man gestemd. Nu wil ik mijn zoon graag honderd procent steunen."
Mevrouw Van 't Foort stelt tegelijkertijd gerust: "Ik laat hem niet helemaal in de steek. Hij krijgt mijn steun weer bij andere dingen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.