Keuze van de Kiezer: toekomst van dorpshart Mijdrecht

MIJDRECHT - Nog een maand en dan moet Utrecht naar de stembus. In de Keuze van de Kiezer gaat RTV Utrecht de komende weken in alle 26 gemeenten op zoek naar lokale verkiezingsthema's. Twee lijsttrekkers uit één gemeente praten dagelijks met elkaar over een onderwerp dat een grote rol speelt tijdens de campagne.
Dinsdag staat het stemhokje in de Ronde Venen. In Mijdrecht staan inwoners lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om het Dorpshart. Ondernemers kijken reikhalzend uit naar het geplande winkelcentrum, maar omwonenden zitten er niet op te wachten. Ze zijn bang voor herrie en een verpest uitzicht.
Dat het centrum van Mijdrecht in ieder geval moet worden aangepakt, is voor iedereen duidelijk. Maar er zijn verschillende voorstellen. De partijen PvdA, GroenLinks en LokaalSociaal willen dat het hele dorpscentrum wordt aangepakt en oog investeerder Hoogvliet ziet dat wel zitten. Partij Ronde Venen Belang wil juist het naastgelegen industrieterrein gebruiken om de mensen naar Mijdrecht te trekken.
De inwoners van Mijdrecht zien het liefst dat hun dorp wordt opgeknapt, maar de wensen lopen natuurlijk uiteen. Maar ze willen vooral duidelijkheid.
Kijkers van RTV Utrecht beslissen ook woensdag welk onderwerp er door politici en inwoners besproken wordt. Ze kunnen kiezen uit drie onderwerpen die hoog op de agenda staan. Woensdag is het de beurt aan twee lijstrekkers in de gemeente Wijk bij Duurstede. Het stemmen kan via de website van RTV Utrecht.