Winkels Polare woensdag weer open

UTRECHT - De winkels van boekhandel Polare, met een locatie aan de Oudegracht in Utrecht, zullen per vestiging of per groep vestigingen worden verkocht. Een voortzetting van de activiteiten als huidige groep is niet reëel. In de tussentijd gaan de winkels woensdagochtend weer open.
Bewindvoerder Kees van de Meent van Polare meldt dat na gesprekken met zes betrokken partijen. Polare nodigt nu geïnteresseerden uit om een bod te doen op aparte vestigingen. Volgens Van de Meent zijn er diverse partijen die belangstelling hebben. Het is onduidelijk wat dat precies betekent voor de vestiging in de binnenstad van Utrecht.

SURSEANCE

De boekhandel kreeg vorige week uitstel van betaling toegewezen. De winkel zag daartoe geen andere uitweg, nadat een reddingsplan niet haalbaar bleek.
In de tussentijd voerde Van de Meent gesprekken met betrokkenen over een eventuele doorstart in de huidige vorm. Gezien de gesprekken en de financiële gegevens van Polare, ziet de bewindvoerder dat echter niet als een reëel scenario.

Medewerker: "We moeten afwachten"