Politie: niet ingebroken bij Els Borst

BILTHOVEN - In het huis van Els Borst in Bilthoven-Noord is niet ingebroken. De politie sluit dit scenario vrijwel uit, zei woordvoerder Bernhard Jens woensdagochtend op Radio M Utrecht.
In de buurt waar Borst woonde, wordt regelmatig ingebroken. Sinds de dood van de 81-jarige oud-minister, die volgens de politie door een misdrijf om het leven is gekomen, werd regelmatig gesuggereerd dat ze een inbreker zou hebben betrapt.
"Je weet het nooit honderd procent zeker, maar we hebben tot nu toe niets in het onderzoek aangetroffen waardoor we denken: dat zou een inbraak kunnen zijn", aldus Jens.

AUTO

Als er niet is ingebroken, blijven verschillende scenario's over, ook een politieke moord is volgens de politie nog steeds niet uitgesloten. Daarom wordt geprobeerd via opsporingsprogramma's op tv extra informatie te krijgen. In Bureau Hengeveld op RTV Utrecht laat de politie woensdag een foto zien van de auto van Borst.
"Misschien is dat een aanknopingspunt voor mensen", aldus Jens. Als mensen de auto hebben gezien, herinneren ze zich wellicht meer details, zoals mensen die daar in de buurt liepen. "Hoe meer en hoe gedetailleerder de informatie hoe beter."
De auto was dinsdagavond ook te zien in Opsporing Verzocht. Dat leverde tot nu toe 23 tips op. De recherche gaat nu onderzoeken of die bruikbaar zijn.

MOEIZAAM

De politie ontkent dat het onderzoek moeizaam verloopt. "Er moeten veel dingen gebeuren. Het moet ook zorgvuldig en dat kost tijd. Dat kan de reden zijn dat het voor de buitenwereld misschien wat lang duurt. Maar we hebben echt nog wel informatie waarmee we verder kunnen."

Politiewoordvoerder Bernhard Jens over het onderzoek