Winkels De Clomp nog maanden dicht

ZEIST - De winkels in winkelcentrum De Clomp in Zeist blijven als gevolg van een grote explosie eind vorige maand zeker nog vier maanden dicht.
De getroffen ondernemers kunnen nog niet in hun panden om spullen op te halen. Ze denken daarom ook niet snel te kunnen verhuizen naar een ander onderkomen. In totaal gaat het om negen winkels die sinds de explosie gesloten zijn.
Volgens Paulien de Jager van Bloembinderij Bloem weten de winkeliers op dit moment net zo veel als toen ze voor het eerst hoorden dat er een explosie was geweest. "Dus het staat er nog net zo voor als toen we voor het eerst hoorden over de explosie."

RIALTO

De winkeliersvereniging beklaagde zich eerder over het gebrek aan communicatie bij ontwikkelaar Rialto. Zo bleef lange tijd onduidelijk in welke winkels er precies asbest werd gevonden. "Het is natuurlijk niet leuk als je huisbaas zich niet laat zien, niet een woordje doet van hoe gaat het óf een woordje doet hoe kan ik je helpen", zei Peter Kuster van de winkeliersvereniging destijds.
De oorzaak van de explosie is overigens nog steeds niet bekend. De politie houdt vooralsnog overal rekening mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.