Meeste anonieme meldingen in Utrecht over hennepkwekerijen

PROVINCIE UTRECHT - Meld Misdaad Anoniem heeft in 2013 in de regio Utrecht de meeste tips binnengekregen over hennepkwekerijen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van M.
In totaal belden 237 mensen met een tip over een wietplantage, meldingen over harddrugs kreeg M 167 keer binnen. Ook over diefstal, softdrugs en inbraken kwamen regelmatig tips binnen. Dankzij de tips over misdrijven in de regio Utrecht werden 53 mensen opgepakt, 35 zaken opgelost en 6 misdrijven voorkomen.
Opvallende stijger onder de Utrechtse meldingen is het aantal tips over mishandeling; dat steeg van 20 naar 35. De politie kon verder dankzij de tips onder meer wietkwekerijen ontmantelen in IJsselstein (300 planten), Vianen (9000 wietstekken), Baarn (230 planten) en Utrecht (230). Bij de inval in Utrecht werd bovendien een BMW 5-serie in beslag genomen.
Landelijk steeg het aantal tips dat bij Meld Misdaad Anoniem binnenkwam met 34 procent. In de regio Utrecht was sprake van een lichte daling. Toch kon de politie door de meldingen 2 vuurwapens, 10 kilo explosief materiaal en bijna 6.000 kilo hennepplanten in beslag nemen.

Directeur Visser over anonieme meldingen in provincie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.