Aangifte van gifdump onder stinkhuis Vianen

VIANEN - De gevaarlijke stoffen onder het stinkende huis in Vianen zijn mogelijk gedumpt. De gemeente heeft daarom aangifte gedaan van bodemvervuiling.
Onderzoek heeft aangetoond dat het water in de kruipruimte onder de woning aan de Augustinushof is vervuild met de giftige stoffen tolueen, benzeen en xyleen. Mogelijk zijn de stoffen daar geloosd, zegt een woordvoerster van de gemeente. In het onderzoek is ook geconcludeerd dat het oppervlaktewater is vervuild. De gemeente denkt dat dit 'onlangs' is gebeurd. De huidige bewoners zijn drie jaar geleden in het stinkhuis komen wonen.
Vorige week begon de brandweer met een onderzoek, nadat de bewoners van het pand en de buren hadden geklaagd over stankoverlast. Uit luchtmetingen kwam de vervuiling toen al aan het licht. Daarop moesten de bewoners van enkele panden hun huis uit.
De bewoners van het stinkhuis hebben van de gemeente tijdelijk vervangende woonruimte gekregen, de buren konden dinsdag weer terug naar huis.
De bewoners mogen van de gemeente niet reageren op de aangifte. Ze juichen wel toe dat er nu serieus naar de zaak wordt gekeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.