Keuze van de Kiezer: toerisme, theater en woningbouw in Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - Nog een maand en dan moet de provincie Utrecht naar de stembus. In de Keuze van de Kiezer gaat RTV Utrecht de komende weken in alle 26 gemeenten op zoek naar lokale verkiezingsthema's. Twee lijsttrekkers uit één gemeente praten dagelijks met elkaar over een onderwerp dat een grote rol speelt tijdens de campagne.
Woensdag stond het stemhokje in Wijk bij Duurstede. Daar speelt onder meer de vraag of er meer toeristen naar het mooie stadje aan de Lek moeten komen. En of de gemeente daar in moet investeren.
De meeste Wijkenaren die RTV Utrecht spreekt, neigen naar 'nee'. Zij willen vooral rust. De Protestant-Christelijke groepering (PCG) is het met hen eens. Maar de SP gooit de deur niet dicht voor meer toerisme: dat is ook goed voor de stad.
Dan is er nog de vraag of er meer subsidie voor cultuur moet komen, bij voorbeeld voor het plaatselijke theater. De Wijkenaren zijn verdeeld. De SP zegt 'ja' en volgens de PCG is er gewoon geen geld voor.
Over woningbouw zijn de Wijkenaren ook verdeeld. De één vindt dat het nu druk genoeg is en de ander wil betaalbare woningen voor ouderen en jongeren. Dat laatste vindt ook de SP, terwijl de PCG wat voorzichtiger is. Een beetje bouwen moet, maar met mate.
Kijkers van RTV Utrecht beslissen ook donderdag welk onderwerp er door politici en inwoners besproken wordt. Ze kunnen kiezen uit drie onderwerpen die hoog op de agenda staan. Donderdag is het de beurt aan twee lijsttrekkers in de gemeente Montfoort. Het stemmen kan via de website van RTV Utrecht.

PCG en de SP over toerisme, theater en woningbouw in Wijk bij Duurstede